Scholen spelen met het thema jonge mantelzorgers

Dinsdag 10 november was de dag van de mantelzorg. Het platform Hattinga Verschureheeft op die dag speciale aandacht gegeven aan de jonge mantelzorger en een theatervoorstellingaangeboden aan leerlingen van het Hogeland College in Uithuizen. 

De interactieve voorstelling werd verzorgd door professioneel acteurs Iwan Dam en Jelle de Bruijn (o.a. improvisatiecollectief Op Sterk Water). De voorstelling wordt gecombineerd met een lesprogramma bestaande uit een bordspeldat inzicht biedt in wat het betekent om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. Doel van het programma is het onderwerp bespreekbaar te maken en handvaten te geven om er samen het beste van te maken. Of je nu zelf jonge mantelzorger bent, een jonge mantelzorger kent of zelf mantelzorg ontvangt.  

Een kwart van de jongeren groeit op met ziekte en/of zorg thuis. Jonge mantelzorgers zijn zich niet altijd bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn. Samenwerkingtussen de jonge mantelzorger, de zorgontvanger en het sociale netwerk maakt het geheel behoorlijk gemakkelijker! 

Het Platform biedt de voorstelling ook aan het Ubbo Emmius collegein Veendam aan. Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van het platform Hattinga Verschure.

Kijk op de website van Broek en Buuren: de ontwikkelaars van het spel