Gezocht: deelnemers voor interviews over 'Spirituele zorg dichtbij huis'

afbeelding uitnodiging geestelijke verzorging kleinVoor de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen van de RUG zijn wij op zoek naar mantelzorgers die ervaring hebben met geestelijke verzorging dichtbij huis en deze ervaringen in een interview willen delen. De uitkomsten van de interviews worden anoniem gebundeld en gebruikt om geestelijke verzorging toegankelijker te maken. 

Wat is geestelijke verzorging?

Geestelijk verzorgers ondersteunen mensen die levensvragen hebben, zowel in zorginstellingen als thuis. Ook mantelzorgers kunnen met levensvragen zitten over bijvoorbeeld verlies of zingeving. Voor hen die iemand thuis verzorgen, kan het echter moeilijk zijn om een geestelijk verzorger te vinden. In de studie ´Spirituele zorg dicht bij huis´ onderzoeken we hoe geestelijke verzorging beter toegankelijk kan worden gemaakt voor mensen thuis. Wilt u ons daarbij helpen?

Wie kan er mee doen?

Hebt u een geestelijk verzorger gezocht maar niet gevonden? Bent u thuis begeleid door een geestelijk verzorger? Bent u doorverwezen naar een geestelijk verzorger of hebt u deze zelf gevonden, maar toch besloten om niet met hem of haar te praten? Denkt u wel eens: “Met wie kan ik praten over…?”. Dan kunt u meedoen aan deze studie.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u wilt deelnemen, kunt u dat voor 10 oktober kenbaar maken aan Sanne Terpstra van Zorgbelang Groningen, U kunt haar bellen op 06 34 28 07 38 of een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij maakt met u vervolgens een afspraak voor een telefonisch vraaggesprek.

Wat vragen we van u?

Tijdens het telefonisch vraaggesprek zal mevrouw Terpstra u een paar vragen stellen over waarom u contact wilt of al gezocht hebt met een geestelijk verzorger, hoe u dit gedaan hebt en hoe u dat heeft ervaren. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.

Wat gebeurt er met mijn antwoorden?

Van het gesprek wordt een samenvatting gemaakt en die wordt naar de onderzoekers van de universiteit gestuurd. De samenvatting is anoniem, de onderzoekers krijgen uw naam en contactgegevens niet te zien. Het telefoongesprek wordt niet opgenomen en uw contactgegevens worden verwijderd nadat de samenvatting is gemaakt. 
De onderzoekers gebruiken de samenvattingen om adviezen te schrijven over hoe je geestelijke verzorging gemakkelijker toegankelijk kan maken. De adviezen zijn voor geestelijk verzorgers en andere zorgverleners.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met de hoofdonderzoeker, dr. Anja Visser, via telefoonnummer 050 363 4588 of emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de Brief aan mantelzorgers kunt u alle informatie rustig nalezen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 06 februari 2023

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sphv.nl/