Palliatief terminale zorg staat onder druk, wat is jouw ervaring?

NPZG logo fcDe palliatief terminale zorg staat onder druk. Dit is zorg die wordt gegeven in de laatste levensfase. De Netwerken Palliatieve Zorg provincie Groningen willen graag dit voorjaar een voorstel doen aan zorgverzekeraars voor hoe we samen deze zorg toegankelijk kunnen houden. Hiervoor wordt gezocht naar voorbeelden van knelpunten om concreet te maken wat er speelt. Deze voorbeelden kunnen komen van patiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners uit het ziekenhuis, de thuiszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg, het sociaal domein, hospices, enz. Ook jouw ervaring is welkom!

Deel je ervaring!

De Netwerken Palliatieve Zorg hebben zelf zorgverleners opgeroepen om met voorbeelden van knelpunten te komen. Zorgbelang Groningen hoort graag de ervaringen van patiënten, naasten en mantelzorgers.
Heb je een knelpunt ervaren? Je kunt deze voor 10 januari mailen naar Sanne Terpstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vragen je in deze mail in maximaal 500 woorden te omschrijven waarom in jouw situatie de juiste palliatieve terminale zorg niet kan/kon worden geboden. Bijvoorbeeld door tijdgebrek, beddentekort, geen mogelijkheid tot nachtzorg of personeelstekort.
Kun je niet zelf het knelpunt omschrijven? Dan doet Sanne een kort telefonisch interview in de week van 9 januari. Zij neemt sowieso contact op met iedereen die voor 10 januari reageert.

Samen palliatieve zorg toegankelijk houden

Uiterlijk half februari 2023 gaat namens de Netwerken Palliatieve Zorg Groningen (en mogelijk ook Drenthe) een voorstel naar zorgverzekeraars over hoe met elkaar zorg kan worden blijven gegeven aan de palliatief terminale patiënt (PTP) in Groningen en Drenthe. De deadline van half februari is belangrijk. Zorgverzekeraars publiceren namelijk op 1 april 2023 hun zorginkoopbeleid. De netwerken doen er alles aan om daar nog invloed op uit te oefenen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 06 februari 2023

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sphv.nl/