Gratis mondneusmaskers bij de apotheek voor mantelzorgers bij verhoogd coronarisico in de regio

Mantelzorgers kunnen bij een verhoogd risico op corona tot 1 juli 2021 gratis mondneusmaskers krijgen via de apotheek. Een verhoogd risico op corona houdt in dat je zorg geeft in een gebied met een risiconiveau 'ernstig' (dit is niveau 3 op het coronadashboard) of hoger. Je vindt het risiconiveau van besmetting in jouw regio op het coronadashboard van de Rijksoverheid. 

Om in aanmerking te komen voor mondneusmaskers, moet je wel vaak en veel zorg geven, het gaat niet om af en toe een uurtje helpen. De apotheek zal hier vragen over stellen. Je ontvangt maximaal 100 mondneusmaskers per maand. 

Is degene voor wie je zorgt mogelijk met corona besmet en wordt hij of zij getest? Dan kan hij of zij bij de huisarts of GGD-arts een recept aanvragen voor een korte termijn-pakket met persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit pakket is gratis en kun je ophalen bij de apotheek, of laten brengen bij de verzorgde.
Is degene voor wie je zorgt positief getest? Dan kun je bij de huisarts op zijn/haar naam een recept krijgen voor een lange termijn-pakket. Dit is ook gratis en kun je eveneens ophalen bij de apotheek, of bij de verzorgde laten thuisbezorgen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van de Rijksoverheid onder het kopje 'Persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers en pgb-gefinancierde zorgverleners'.

Bron en informatie: Per Saldo (24 maart 2021) 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 12 juni 2021

Captcha afbeelding