Mantelzorgers digitaal op weg, deel je ervaringen!

Door corona hebben digitale middelen een nog prominentere rol gekregen in onze samenleving. We kunnen er bijna niet meer omheen, maar toch is het gebruik ervan niet voor iedereen even makkelijk of vanzelfsprekend, ook niet voor mantelzorgers. In het project 'De mantelzorger digitaal op weg' onderzoekt het Platform Hattinga Verschure momenteel de mogelijkheid om mantelzorgers ondersteuning te bieden bij het gebruik van deze middelen bij hun mantelzorgtaken. Het idee is dat een mantelzorger geheel zelfstandig en op momenten dat het haar/hem schikt geholpen kan worden om maximaal gebruik te maken van bijvoorbeeld tablet, telefoon en online vergaderen.

In de eerste fase van het onderzoek gaat het platform in contact met de gemeentelijke Steunpunten Mantelzorg in onze provincie. Zij weten als geen ander in hoeverre er behoefte is aan ondersteuning in het gebruik van dergelijke middelen. Parallel daaraan  voeren leerlingen van het Noorderpoort College een onderzoek uit naar de middelen die op dit moment al beschikbaar zijn. Gebruiksvriendelijkheid en 'drempelverlagend werken' zijn hierbij twee belangrijke speerpunten. Het platform krijgt zo nog voor de zomervakantie inzicht in de behoefte en de mogelijkheden en hoopt hier na de zomer een concreet vervolg op te kunnen geven.

Deel je ervaringen!
Op dit moment zijn wij vooral benieuwd naar welke digitale middelen voor jou belangrijk zijn, waar je voorkeur naar uit gaat en in welke mate je de middelen je helpen bij de mantelzorg zonder dat dit ten koste gaat van de ‘warme’. Ook horen wij graag tegen welke drempels je aanloopt in het gebruik van digitale middelen in de zorg voor je naaste.
Ben je mantelzorger en maak je wel of juist geen gebruik van digitale middelen en wil je je ervaring hierover met ons delen? Neem dan contact op met Carin van de Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 1547 4422.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 06 februari 2023

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sphv.nl/